14 Ekim 2023 Cumartesi

OTEL MECİDİYE




 

1.Kat Pazartesi Suitinde kalmayı özellikle isteyen bir müşteriydi. Sanki hayatın bütün yükü omuzlarındaydı. Giriş çıkışlarında onu gördüğünüzde gözgöze gelmek, selamlaşmak ne mümkün. Geceleri odasından duyduğumuz inleme sesleri vardı. Sonra bir gün “Kendine Ait Bir Oda”dan çıkan “Bayan Dalloway”in ceset torbası içindeki sessizliği oldu.


2.Kat Salı Suitinde saçı sakalı birbirine karışmış Amerika’lı bir müşteri kalıyordu. Bütün gününü sevdiği “Kadınlar” mektup yazmakla geçirir daha sonra koltuğunun altında bir düzine mektupla “Postane”ye gitmek için odasından çıkardı.


3.Kat Çarşamba Suitinde kalan müşterimiz otelimizin en genç müşterisiydi. Resepsiyon kayıtlarına baktığımızda onun “Boğdurulan Şehzadeler”in uzaktan akrabası olduğunu anlamış ve bu travmatik olay ile ilgili onunla çok konuşmuştuk.


4.Kat Perşembe Suitinde kalan beyefendiye nereli olduğunu sorduğumuzda bize her zaman “İki Şehrin Hikayesi”ni anlatırdı. Anne ve babasını çok erken yaşlarda kaybeden bu müşterimiz “Büyük Umutlar”la geldiği bu şehirde “Zor Zamanlar” geçirdiğini anlatırdı.


5.Kat Cuma Suitinde Ege’nin zengin ailelerinden gelme bir mirasyedi kalırdı. “Sırça Köşk”lerde yaşamaya alışkın bu delikanlı bu otel odasını “İçimizdeki Şeytan” ile beraber paylaşır, konuştuğu zaman adeta bir “Kağnı” gibi konuşurdu.


6.Kat Cumartesi Suitinde otelimizde “Olağanüstü Bir Gece” geçirmek isteyenlerin sık sık uğrayıp “Satranç” oynadığı “Karmakarışık Duygular”a sahip bir müşterimiz kalırdı. 


7.Kat Pazar Suitinde kalan müşterimiz otelimizin en gizemli müşterisiydi. Çalışanlardan çoğu onu “Casus”zannederdi. Bir keresinde onunla “On Bir Dakika” sohbet edebilmiş ve asıl mesleğinin “Simyacı” olduğunu öğrenebilmiştim.


Kentsel Dönüşüm dedikleri bizim otelimize uğramasaydı iyi olacaktı…


Ahmet Gencal

08.10.2023


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder